ZengaTerasz #17 – Holdvölgy borkóstoló

ZengaTerasz #17 - Holdvölgy borkóstoló

Kéthetente csütörtökön újra ZengaTerasz borkóstoló, ahol rendre egy remek hazai borász/borászat vendégeskedik a Zengő Bár teraszán, gyönyörű tételeket hozva magukkal. Mindez természetesen csak lazán és kötetlenül.

A Holdvölgy borászat

„A bor egyfajta diplomáciai nagykövet. Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 28 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 30 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni. Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.”

A 6 TÉTELES BORSOR ÁRA: hamarosan

  • Dátum augusztus 11, 2022 - augusztus 11, 2022
  • Időpont 18:00 - 22:00 (Europe/Budapest)
  • Helyszín Zengő Bár